ВИДЕО

Најмрачната супстанција на Земјата е тотално луда и малку морбидна

Истражувачите во Велика Британија што ја создадоа материјата вантаблек, неодамна создадоа верзија со спреј што е толку темна, што го нарушува обликот и формата на предметите обоени со неа.

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе

Германската канцеларка Ангела Меркел, меѓу другите, беше гневна; Балканот помодре од бес. ЕУ сега се обидува да го натера Макрон да го тргне ветото пред Европскиот самит во март.

повеќе

Мојата заложба е конечно законите и прописите наместо инструмент за спроведување лични интереси, да ја добијат вистинската функција, заштита на интересите на граѓаните. За жал...

повеќе