И ова е Грција: костим Хитлер за деца!

Костим на Хитлер за деца се нуди на грчките сајтови за онлајн-продажба на костими за маскенбал.

Ако сакате детето да ви изгледа како Хитлер, за 35 евра може да добиете костум што вклучува црни панталони, црна кошула со беџ, црн ремен, лента за на рака и капа. И сето тоа во различни големини, за деца од 4 до 14 години.

„Маскенбал е маскенбал, ама Хитлер е Хитлер. Кој би сакал своето дете да го облече во таква униформа, па макар и за маскенбал. Тоа е недозволиво“, реагираат Грците во коментарите.

Таквата федерализација, како што нѐ учи балканското искуство е само преодна фаза која води кон распад на земјата.

повеќе

Во Македонија мора да се случи мирен премин на власта. Така мора да биде и по изборите од 2016 година. Во спротивно, земјата ќе се третира како „пиратска“ или како „разбојничка“ држава.

повеќе

Ако државата е заробена, а институциите не работат - мислам дека е потребно да се употреби сценариото како со АВНОЈ и АСНОМ во Втората светска војна.

повеќе