Странска

.

28 Февруари 2021 - 09:34

.

27 Февруари 2021 - 23:25

.

27 Февруари 2021 - 18:00

.

20 Февруари 2021 - 11:44

Комичарите Џеј Форман и Марк Купер Џонс од „Мажите со мапи“ фрлаат прилично далечен поглед кон тоа како може да изгледаат сегашните континенти за приближно 250 милиони години. Пред да тргнат напред, тие ја разгледуваат историјата на менувањето на тектонските плочи, како што е случајот со Пангеjа. Токму оваа конкретна историја ни укажува како би можеле да изгледаат континенталните маси во иднина.

15 Февруари 2021 - 22:53

.

13 Февруари 2021 - 15:57

.

13 Февруари 2021 - 11:04

Сонцето не само што се врти околу сопствената оска, туку и орбитира околу галактичкиот центар на Млечен Пат. Што ќе се случи ако сонцето сопре? Може, на пример, да ја катапултира секоја можна планета од сончевиот систем. Што значи и нас. 

09 Февруари 2021 - 12:58

.

06 Февруари 2021 - 15:14

.

06 Февруари 2021 - 08:07

.

30 Јануари 2021 - 15:01

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе