И ПОКРАЈ ТАКВИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Кери Фишер сепак нема да се појави во „Ѕвездени војни: Епизода 9“

Сценариото на Епизода 9 не било напишано во времето на нејзината смрт.

И покрај информациите минатиот викенд дека семејството на Кери Фишер му дало дозвола на Лукасфилм починатата глумица преку стари снимки да се појави во Епизода 9 во 2019 година, претседателката на Лукасфилм, Кетлин Кенеди, за Еј-би-си њуз изјави дека Фишер нема да биде дел од филмот.

„За жал, Кери нема да биде во Епизода 9“, рече Кенеди. „Но ние многу ќе ја гледаме Кери во 'Последниот џедај'“. Таа рече дека братот на Фишер, Тод, најверојатно ги измешал филмовите кога зборувал минатиот викенд. „Комплетно го завршивме 'Последниот џедај'“, објаснува Кенеди, „и Кери е апсолутно феноменална во филмот“.

Кенеди рече дека во времето на смртта на Фишер, Лукасфилм веќе прилично имал идеја што ќе се случува во Епизода 9, но дека сценариото за филмот сè уште не било напишано. По нејзината смрт, екипата се прегрупирала и почнала отпочеток во јануари 2017 година. Нацрт-сценариото за филмот е завршено.

По смртта на Фишер во декември 2016 година, Лукасфилм соопшти дека нема да користи компјутерски генерирани слики за да ја „оживее“ генералката Органа во последниот филм, како што стори за да ја оживее помладата принцеза Леа во „Одметник еден“.

Помина 28-ми април во уште едно потсетување, дека пред 16 години од заседа кај Вејце ѕверски беа мачени и убиени осуммина македонски бранители во најкрвавиот и најбрутален масакар во поновата македонска историја.

повеќе

Во ситуација кога политичките опции се толку спротивставени, останува да се формира едно тело/одбор составено од врвни, независни и непристрасни луѓе.

повеќе

Доколку и се избере влада на РМ без формално определен мандатор Уставниот суд на РМ нема да има правна можност за никаква интервенција.

повеќе