Слушнете ја Илузија на бендот Визија (ВИДЕО)

Излезе и последната песна од серијалот на четири песни на бендот Визија, снимени во студиото Ентерпрајз.

Песната се вика Илузија. Слушнете ја.  

За Македонија како мала држава требаше во говорот на Иванов да доминира врвниот национален интерес-името, а не најголем дел од говорот да го потроши на глобалните теми кои Македонија нема способност да ги решава.

повеќе

Тие што не сакаат да ја слушнат вистината не можат ниту да ја прифатат, а таа е дека САД и Европа на повеќе места, во повеќе пригоди и од различни врвни политички личности (Ангела Меркел), ни порачуваат што побрзо да си го решиме проблемот со името, и тоа со компромис.

повеќе

Од првиот час разбрав кој е и што е Невзат Халили, и поради начинот на кој ја гледаше картата на природна Македонија и поради начинот на кој изговараше „македонскиот јазик".

повеќе