„Ливче нека снема“: излезе нов микс инспириран од бомбите на СДСМ (АУДИО)

По претходните два, денеска излезе нов микс од диџејот „traykoff G“, овојпат инспириран од единаесеттата бомба на СДСМ – наречен „Ливче нека снема“.

 Еве ги и првите два хита, „Вмро – Мвро“ и „Ние сме Лудаци - Ало Шо Праиш“, инспирирани од претходните „бомби“...  

 

 

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе

Ако не се претвориме во систем на вакцинални касти („Тргни ги твоите Астразенека-шепи од мојот Фајзер-дедо“), може да застраниме кон вакцинални пасоши со сомнителна валидност („Врвката на оваа пропусница не е во нијанса одобрена од СЗО!“).

повеќе

Освен неколку изолирани обиди, повеќето луѓе не реагираат кај институциите и не бараат одговорност. 

повеќе