Неточни гласини на социјалните мрежи

Евровизиската песна не е повлечена!

Гласини за повлекување на песната „Империја“ почнаа да се шират низ социјалните мрежи. Од наши извори дознаваме дека гласините не се точни и дека не станува збор за никакво повлекување на песната.

Беше доволно песната „Империја“ на нашите евровизиски претставници да ја снема од Ју-тјуб за да почнат да се шират гласини дека наводно, песната e веќе повлечена.

Од наши извори дознаваме дека сепак, не станува збор за никакво повлекување на песната „Империја“ со која Есма и Лозано ќе ја претставуваат Македонија на Евросонг во Шведска, туку за техничка грешка во видео-записот и дека наскоро повторно ќе може да ја слушаме и гледаме на Ју-тјуб.

     

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе