Забава

Останато од Забава

Како и во секоја друга земја, и таму можеш да купи маска сабајле и поручек, со кеш или картичка, една или десет.... Секако и на секој можен начин, само доколку - имаш маска. Без маска не ти даваат да купиш маска. Руска квака 22.

21 Мај 2020 - 14:26

Добро, не целиот Кит Ричардс туку неговата гитара. И не секоја гитара туку онаа во „Gimme Shelter“. А тоа не е некоја од неговите омилени Телекастер, Лес Пол или Епифон туку некоја мистериозна Матон EG240 Суприм за која Ричардс денес памти дека некој во брзање ја оставил кај него, ама има заборавено кој.

20 Мај 2020 - 11:37

Ги симнале постоечките текстови на AC/DC, ги пуштиле стиховите низ тн Маркови вериги  (Википедија, инаку тема која на ПМФ уште пред речиси 30 години се има изучувано во рамки на предметот Конечни Автомати кај проф. д-р Смиле Марковски) и оставиле вештачката интелигенција да ја дижестира нивната филозофија и поглед на свет. Добиле песна за тоа како постојат премногу жени со јајца. 

19 Мај 2020 - 13:14

Прашањето е едноставно: Како се вика човек кој е на власт? Одговорот е уште поедноставен.

19 Мај 2020 - 12:52

Наполнете када, ставете сода бикарбона, боракс и прашок за перење. Киснете ги пешкирите неколку часа, да видите што е кафеаво.

19 Мај 2020 - 09:53

Наместо да ви го раскажуваме спотот на Марко Булат за песната 31-век (гледате до каде тие добацуваат?), ќе ви пренесеме неколку репрезентативни Јутјуб коментари: Угасете го интернетот, империјата победи / Дизни на респиратор / Марко, каблите некаде ти се допираат / Стар Ворс фолк / И Јода би се пропил... И ниеден од коментариве не е претеран.

19 Мај 2020 - 08:45

Две божји чеда се расправаат за прастарото прашање дали постои Господ, актуелизирано низ дилемата каде е тој во ситуации како што е тековната пандемија. Оној кој не верува Господ и неговата апсолутна непогрешивост има бааги лични причини за таквиот став а оној пак другиот, е најпогрешниот човек кој може да го посака екипата на „Верници“. Накратко, непомирлива расправа како меѓу Кристофер Хиченс и Ајатолах Хомеини, од двајца ликови како штотуку излезени од кај Жељко Малнар.    

18 Мај 2020 - 14:35

Двобој на некои двајца локални борачи. Едниот доаѓа до позиција да биде туширан, но во последен момент влетува негов човек од публиката.

17 Мај 2020 - 10:01

Гејтс не е никаков ангел, пошто ангели не постојат (освен оние 4 ангели на ул.Иван Аговски), но, му се случува она што би му се случило и на вистинскиот Исус Христос ако по некое чудо би се појавил меѓу луѓето. „Он ќе ни кажувал да го вртиме другиот образ!,“ би пиштеле праведници од социјалните мрежи објаснувајќи ни дека дечкото тоа го прави по налог на масоните кои сакаат да создадат општество на луѓе кои се навикнати на шамарање.

15 Мај 2020 - 10:54

На Архимед во када му текнало она Еурека а на Исак Њутн требало да му падне јаболко на глава за да му се запали сијаличката. Овој револуционерен саунд инженер стоел до џамот на својата дневна соба и си викал: што можам јас ваков да извадам од оваа ситуација?

14 Мај 2020 - 17:17

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе