Зеленски ги смени шефовите на безбедносните служби

Зеленски ги разреши или ги реконструира шефовите на безбедносните служби на четири регионални оддели.

Фото: ЕПА

Според декретите објавени на претседателската веб-страница, Серхиј Зајац е разрешен од позицијата шеф на главната администрација на СБУ во регионот Киев.

Јуриј Борејчук е разрешен од позицијата шеф на главната администрација на СБУ во регионот Тернопил.

Артем Бондаренко е префрлен од позицијата шеф на главната администрација на СБУ во регионот Лавов на шеф на главната администрација на СБУ во Киев и неговиот регион.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе