Запорожје и Херсон ги задржаа своите имиња во рамките на Русија

Договорите за анексија на областите Запорожје и Херсон предвидуваат дека тие области ќе ги задржат постојните имиња како посебни територии во рамките на Руската Федерација.

Фото: ЕПА

Ова беше утврдено со декрет што денеска го усвои Уставниот суд на Русија.

На веб-страницата на судот беше објавено дека областите Запорожје и Херсон од денот на потпишувањето на пристапувањето кон Руската Федерација, што е израз на волјата на двете страни, влегуваат во законска уставна процедура за формирање на нови територии во рамките на Русија како областа на Запорожје и Херсонската област, пренесе ТАСС.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе