Српскиот министер за внатрешни работи

Вулин му одговори на Пленковиќ: Хрватите секогаш ја бираат погрешната страна на историјата

Српскиот министер за внатрешни работи Александар Вулин му одговори на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ кој изјави дека не е време за седење на две столици и дека Србија мора да одбере страна ако сака да влезе во Европската Унија. Вулин кажа дека секогаш е време Србија да се сочува себе и своите пријателства, но дека никогаш не е време да добива лекции од Хрватска која страна да ја избере.

EPA-EFE

По откажувањето на посетата на шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров на Белград, Вулин кажа дека Србија не е територија туку држава. „Државите самите одлучуваат кои им се пријателите. Ако постои народ кој непогрешливо ја бирал погрешната страна на историјата, тоа е хрватскиот. И ако постои народ кој Хрватите ги предводел на вистинската страна на историјата, тогаш тоа е српскиот народ“, кажа Вулин.

Министерот за внатрешни работи на Србија додаде дека Пленковиќ не разбира дека Србија има само една столица – српската.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе