Потребно е двотретинско мнозинство

Вучиќ: Србија нема да гласа за исклучување на Русија од Советот за безбедност на ОН

Претседателот на Србија Александар Вучиќ им кажа на српските новинари во Њујорк дека е речиси сигурен дека западните сили ќе се обидат да ја исклучат Русија од Советот за безбедност на Обединетите нации.

EPA-EFE

„За тоа е потребно двотретинско мнозинство. Србија за тоа нема да гласа“, кажа тој.

Според Вучиќ, тоа би било уривање на постоечкиот меѓународен поредок.

„За тоа им е потребно Кина да биде воздржана, или да не вложи вето“, објасни Вучиќ.

„Тоа не е ни далеку, ни невозможно и на големо се разработуваат планови по тоа прашање. И за нас е тоа катастрофа, барем што се однесува на Косово и Метохија. Тешко време и големо бреме е пред нас“, истакна Вучиќ.с

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе