ЈУЖНА КАРОЛИНА

Во полициска потера со 150 км на час загинал мотоциклистот што бил бркан (ВИДЕО)

Од снимката на камерата во возилото се гледа како заменикот Џејмс Вансент од округот Беркли го удира мотоциклистот на осомничениот два пати, возејќи со брзина од речиси 150 километри на час. Осомничениот потоа се судира и загинува, како резултат на тоа што бил во погрешна брзина, тврди канцеларијата на шерифот.

Канцеларијата на шерифот од округот Беркли објави видео на нивната страница на Јутјуб во четвртокот, покажувајќи ја полициската потера од средата што трае најмалку пет минути во Самервил, Јужна Каролина.

Потерата, која достигнува брзина од најмалку 178 километри на час, заврши фатално за осомничениот, 30-годишниот Роберт Ли Кларк Џуниор од Гус Крик.

Вансент во моментов е на административно отсуство, во очекување на административна ревизија, кажа главниот заменик Кокран. Додека канцеларијата на шерифот спроведува внатрешна истрага, одделна истрага ќе биде спроведена од страна на Патролата на автопат на Јужна Каролина, според ВЦСЦ.

Болничарите ја прогласиле смртта на Кларк на самото место, а вештакот од округот кај него нашол 55 грама марихуана, цигара од марихуана и луле, објавија Пост и Куриер.

Помина 28-ми април во уште едно потсетување, дека пред 16 години од заседа кај Вејце ѕверски беа мачени и убиени осуммина македонски бранители во најкрвавиот и најбрутален масакар во поновата македонска историја.

повеќе

Во ситуација кога политичките опции се толку спротивставени, останува да се формира едно тело/одбор составено од врвни, независни и непристрасни луѓе.

повеќе

Доколку и се избере влада на РМ без формално определен мандатор Уставниот суд на РМ нема да има правна можност за никаква интервенција.

повеќе