Откако Киев поднесе барање за забрзан прием

Вашингтон: Сега не е време за членство на Украина во НАТО

Процедурата за прием на Украина во НАТО би требало да се разгледа во друго време, изјави советникот на американскиот претседател за национална безбедност Џејк Саливен.

EPA-EFE

„Според нашето мислење, сега најдобриот начин е Украина да се поддржи низ практична поддршка на теренот, а процесот во Брисел би требало да се почне во друго време“, им кажа Саливен на новинарите.

Тој притоа истакна дека Соединетите Американски Држави ја поддржуваат политиката на „отворени врати“ на НАТО.

„Сите одлуки за пристапување мора да бидат донесени меѓу 30-те земји членки и државите кои сакаат да се придружат“, прецизираше Саливен.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе