Ураганот Ијан однесе 107 животи во југоисточниот дел на САД

Најмалку 107 лица загинаа од ураганот Ијан во југоисточниот дел на Соединетите Американски Држави, соопштија американските власти.

Фото: ЕПА

Најпогодена е јужноамериканската држава Флорида, каде што загинаа 102 лица.

Во Северна Каролина загинаа пет лица.

Во Флорида, покрај големиот број жртви, причинета е и огромна материјална штета.

Ураганот Ијан е еден од најсилните што ги погодил САД во последните 20 години

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Трендот на заминување на младите од родната земја е загрижувачка појава која се случува во Македонија.

повеќе

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе