Тројца мажи се опијаниле и потопиле две села во Виетнам

Тројца мажи во Виетнам се опијаниле и потопиле две села.

Тие минатата среда провалиле околу 2 часот наутро во контролната соба на локалната брана и ги одвртиле вентилите. Во селата Сон Нгујен и Суои Бац, во југоисточна Азија, се излиле два милиони кубни метри вода.

Поплавата, меѓу другото, уништила 15 тони шеќерна трска. Штетата која пијаните мажи ја предизвикале се проценува на 12.500 евра, пренесува Шпигл.

За среќа, во поплавата немало потешко повредени. Сѐ уште не се знае каква казна ќе добијат мажите. Можно е да им биде одредена парична казна, но мора да ѝ бидат на располагање на полицијата.

Таквата федерализација, како што нѐ учи балканското искуство е само преодна фаза која води кон распад на земјата.

повеќе

Во Македонија мора да се случи мирен премин на власта. Така мора да биде и по изборите од 2016 година. Во спротивно, земјата ќе се третира како „пиратска“ или како „разбојничка“ држава.

повеќе

Ако државата е заробена, а институциите не работат - мислам дека е потребно да се употреби сценариото како со АВНОЈ и АСНОМ во Втората светска војна.

повеќе