Според првата анкета по нападот во Париз расте поддршката за Марин Ле Пен

На кандидатката на крајната десница Марин Ле Пен ѝ пораснала поддршката, покажува првата анкета по нападот во Париз, но кандидатот на центарот Емануел Макрон би добил повеќе гласови утре и лесно би победил во вториот круг по две недели.

Според анкетата на агенцијата Одокс за неделникот Ле поан, Макрон би го добил првиот круг со 24,5 отсто од гласовите, за 0,5 отсто помалку во однос на претходното истражување на мислењето.

Ле Пен би избила на второто место со 23 отсто, што е за 1 отсто повеќе во однос на претходната анкета.

Конзервативецот Франсоа Фијон и комунистичкиот кандидат Жан Лук Меленшон паднале за 0,5 отсто и би добиле по 19 отсто од гласовите па не би можеле да влезат во вториот изборен круг на 7 мај.

Макрон „сега има добри изгледи да биде прв во првиот круг и да си ја обезбеди победата во вториот“, изјави Гаел Слиман од Одокса.

Според сите прогнози, Макрон би требало лесно да ја победи Марин Ле Пен во вториот круг.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе