Шојгу го информираше Путин дека „Луганската Народна Република е целосно ослободена“

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу на претседателот на Русија Владимир Путин му ги соопшти најновите информации од боиштето во Украина.

EPA-EFE

„Луганската Народна Република е целосно ослободена“, наведе Шојгу. „Воспоставена е целосна контрола над Лисичанск и блиските населби“.

Само во последните 24 часа се „ослободени“ 182 квадратни километри територија.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе