Русија: Сакаме да избегнеме нуклеарна војна

Марија Захарова портпаролка на руското Министерство за одбрана одржа прес-конференција на која зборуваше за нуклеарното оружје.

Фото: ЕПА

Таа тврди дека „Русија останува целосно посветена на принципот никогаш да не дозволи да се води нуклеарна војна“.

Таа рече дека ставот на Москва, според кој нуклеарна војна никогаш не треба да започне, не е променет.

Рускиот претседател Владимир Путин минатиот месец изјави дека Русија располага со „различно деструктивно оружје“ и дека ќе „користи сѐ што е достапно“ за да ја одбрани Русија, при што Путин под „Русија“ мисли и на четирите украински региони чија анексија ја објави минатата недела. „Ова не е блеф“, рече тогаш Путин.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе