Русија испраќа 11 воени авиони со медицинска опрема за Србија

Русија ќе испрати 11 воени авиони со медицинска опрема во Србија за да ѝ помогне во спречувањето на ширењето на коронавирусот, соопшти денес руското Министерство за одбрана.

Русија, во која досега се регистрирани повеќе од 3.500 случаи на зараза, досега веќе испрати пратки со помош во Италија и САД, пренесува Ројтерс.

Медиумите во Србија вчера известуваа за разговор меѓу двајцата претседатели, Александар Вучиќ и Владимир Путин, за време на кој рускиот лидер им ветил значајна помош на српските граѓани во борбата против коронавирусот.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе