Путин: Тоа што го прави Западот е глупаво, не ги научиле лекциите од историјата

Рускиот претседател Владимир Путин ги нарече „залудни“ обидите да се исфрли руската култура и самата Русија. „Тоа е едноставно глупаво. А оние што мислат поинаку, за нивна жал, не ги научиле лекциите од историјата“, додаде Путин на фестивалот Таврида.АРТ на Крим.

Фото: ЕПА

Путин истакна дека годинава „во фестивалскиот тим има и луѓе од ослободените територии - од Доњецката и Луганската народна република“. „Денес сте заедно, подготвени да ги здружите напорите за постигнување заеднички цели, а тоа значи дека знаете дека мора да бидете заедно за да бидете силни. Целата богата илјадагодишна историја на Русија нè учи на тоа“, рече тој.

„Знаеме дека сите тешкотии и искушенија се време на нови можности и често зборуваме за тоа. Време е да бидете храбри, тоа е вистината, а вие сте токму такви“, рече Путин.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе