Првите Американци ќе бидат вакцинирани на 11 декември

Фото: ЕПА

Првите Американци вакцината против коронавирусот ќе ја примат на 11 декември, изјави Монсеф Слауи, шеф на американската програма за вакцина против ковид-19.

„Нашиот план е да ги доставиме вакцините на одредени места за имунизација во рок од 24 часа по одобрувањето“, рече Слауи во интервју за Си-ен-ен.

Според тоа, додаде тој, се очекува тоа да се сличи на вториот ден по одобрувањето, односно на 11 или 12 декември.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе