Престолонаследникот на Саудиска Арабија именуван за премиер

Престолонаследникот на Саудиска Арабија Мохамед бин Салман е именуван за премиер.

EPA-EFE

Поставен е на функцијата која традиционално ја врши кралот, според кралски декрет кој го објави официјалната новинска агенција СПА.

„Мохамед бин Салман ќе биде претседавач на Советот на министри“, се наведува во декретот на саудискиот крал Салман.

Во Саудиска Арабија кралот е шеф на државата и претседавач на Советот на министри, односно премиер.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе