Подољак: Преговори се можни, но само со нов претседател на Русија

Михајло Подољак главниот советникот на украинскиот претседател Володимир Зеленски, денеска објави дека се можни преговори за ставање крај на војната, но со нов претседател на Русија.

„Нема смисла да се преговара со оние кои "танцуваат врз коски", како Путин и неговата придружба. Нивните зборови немаат никаква вредност", напиша Подољак денеска на Твитер.

 „Преговори се можни, но со нов претседател на Русија кој ќе може поадекватно да ја процени реалната ситуација“, додаде тој.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе