Подољак: Преговори се можни, но само со нов претседател на Русија

Михајло Подољак главниот советникот на украинскиот претседател Володимир Зеленски, денеска објави дека се можни преговори за ставање крај на војната, но со нов претседател на Русија.

„Нема смисла да се преговара со оние кои "танцуваат врз коски", како Путин и неговата придружба. Нивните зборови немаат никаква вредност", напиша Подољак денеска на Твитер.

 „Преговори се можни, но со нов претседател на Русија кој ќе може поадекватно да ја процени реалната ситуација“, додаде тој.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе