Песков за резолуцијата на Европскиот парламент: „Еден ден ќе видат“

Москва не ја зема при срце резолуцијата на Европскиот парламент со која се признава Русија како држава која го поддржува тероризмот, изјави Дмитриј Песков.

Фото: ЕПА

Портпаролот на рускиот претседател истакнува дека резолуцијата не е правно обврзувачка.

„Европскиот парламент е тип на организација која сака да ја заснова својата работа на емоции, на емотивен пристап и за нас не е тајна дека таму последниве години има малку љубов за нас“, рече Песков, а пренесе ТАСС.

Во опширното интервју за телевизијата Русија-1, на кое се повикува ТАСС, тој рече дека ситуацијата во Европскиот парламент во моментов е таква што русофобијата е преплавена и додаде дека емоциите се „толку непостојана работа“.

„Денеска емоциите се кон русофобијата, утре ќе биде нешто друго. А потоа можеби ќе има разјаснување“, рече Песков.

Тој додаде дека Русија гледа „голем недостиг на професионализам во работата на Европскиот парламент“.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе