Пентагон: Се сопира движењето на сите американски трупи во странство

Американскиот министер за одбрана Марк Еспер издаде наредба за сопирање на движењето на сите американски војници во странство во период од 60 дена.

Еспер за Ројтерс изјави дека целта е да се ограничи ширењето на коронавирусот низ редовите на војската.

Тој истакна дека наредбата се однесува на сите американски сили, цивилниот персонал и нивните семејства, но истакна дека ќе има исклучоци. Како пример го наведе повлекувањето на американските војници од Авганистан кое, како што кажа, ќе продолжи.

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе