Објавени нови сателитски снимки од руската војска на украинската граница (ФОТО)

Американските медиуми продолжуваат да објавуваат тврдења за трупање на руски сили покрај границата со Украина и подготовки за можна инвазија.

Скриншот

Откако Вашингтон пост објави документ на американските разузнавачки служби со карта на наводните планови за руска инвазија на Украина и сателитски снимки на руските засилувања на границата, Фокс њуз објави нови, уште подетални снимки.

Фокс снимките ги добиле од американската сателтска компанија Максар технолоџис, која ги собира во последните месец дена. Објавените сателитски снимки покажуваат неколку локации на западот на Русија, како и една на Крим, на кои се распоредени руски тактички групи на војници и опрема, односно тешко вооружување и воени возила.

 

Легенда под Главна слика

Скриншот

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе