Минатата недела во Бугарија најлоша од почетокот на пандемијата

Минатата недела во Бугарија е забележан најголем број заболени од коронавирусот од почетокот на пандемијата, соопштија денес властите.

EPA-EFE

Бројот на новозаразените од 18 до 24 октомври пораснал за дури 50 отсто во однос на претходната недела, односно забележани се 24.454 нови случаи, што е најмногу до сега.

Претходниот најголем број бил забележан на крајот на март, кога биле регистрирани 25.290 случаи.

Дошло и до зголемување на смртните случаи, за дури 30,14 отсто, но тоа не е најлошата недела кога станува збор за смртните случаи – најлоша била од 30 ноември до 6 декември минатата година кога од последиците на ковид-19 починале 980 лица.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе