Хрватскиот претседател

Милановиќ: Америка преку Украина води војна против Русија

Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ денес се осврна на одлуката на хрватската влада за обучување украински војници и истакна дека станува збор за (терор и малтретирање од страна на (хрватскиот премиер Андреј) Пленковиќ, и неговата желба да протурка некои свои идеи“.

EPA-EFE

„Таму се води војна меѓу Америка и Русија. Меѓу Русија и Украина јас сум на страната на Украина, нормално. Но тоа е војна меѓу Америка и Русија“, кажа Милановиќ.

Според него, Американците преку украинските момчиња водат војна против Русија.

Милановиќ неодамна ја одби обуката на украинските војници во Хрватска, што доведе до судир меѓу него и премиерот Пленковиќ.

Бидејќи владата ја одобри обуката, одлуката сега зависи од хрватскиот парламент.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе