Медведев: Европејците повеќе не ги сакаат Украинците, уморни се од нив

Заменик претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев оцени дека „љубовта“ на Европејците и Украинците пука, бидејќи сите се веќе уморни од нив.

EPA-EFE

„Изгледа дека возбудливата љубовна приказна на Европејците и Украинците завршува. Европејците повеќе не ги сакаат Украинците, веќе се уморни од нив. Гневните Полјаци се сетија на својот збеснат национализам. Гласно ги потсетуваат речиси четирите милиони Украинци, кои се сместија во нивната земја, на тоа дека се во Полска“, напиша Медведев на Телеграм.

Тој додаде дека „слични процеси се одвиваат и во другите европски земји, кои почнаа „љубовни игри“ со Киев“.

Медведев кажа дека од украинофилија до украинофобија е само еден чекор.

Според него, избледнетите чувства „нема повторно да разгорат никакви ветувања за иден не така скор и нерамноправен брак“.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе