Макрон потврди дека во Украина загинал француски новинар

Францускиот претседател Емануел Макрон ја потврди смртта на францускиот новинар Фредерик Леклер-Имхоф во Украина.

Фото: ЕПА

Според него, репортерот загинал во автобус за евакуација, каде што се наоѓал заедно со цивили. Францускиот лидер изрази сочувство до семејството, пријателите и колегите на Леклер-Имхоф.

Ле Паризиен наведе дека новинарот имал 32 години и дека за информативниот канал БФМТВ работел 6 години.

Претходно, шефот на регионалната управа Сергиј Гајдај извести за смртта на новинарот на БФМ-ТВ во регионот Луганск. Гајдај на апликацијата Телеграм напиша дека шрапнелот го пробил оклопот на возилото, убивајќи го акредитираниот француски новинар што патувал во него. 

Откако возилото на репортерот се најде под оган, евакуацијата беше прекината.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе