Љубљана: Кој паркира непрописно, оди на столбот на срамот (ФОТО)

На социјалните мрежи се појавија фотографии од симпатична кампања во Словенија, кои брзо предизвикаа споредби со регионот.

Twitter

Идејата звучи привлечно, но според коментарите на Твитер, станува збор за кампања во Љубљана против кршењето на прописите, а имињата што се наоѓаат на фотографираните паноа не се имиња на вистински граѓани.

Веднаш следуваа и споредби со граѓаните на метрополите во регионот со коментари дека белграѓани, на пример, веројатно би се натпреварувале кој прв да добие свој билборд.

Легенда под Главна слика

Twitter

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе