Љубљана: Кој паркира непрописно, оди на столбот на срамот (ФОТО)

На социјалните мрежи се појавија фотографии од симпатична кампања во Словенија, кои брзо предизвикаа споредби со регионот.

Twitter

Идејата звучи привлечно, но според коментарите на Твитер, станува збор за кампања во Љубљана против кршењето на прописите, а имињата што се наоѓаат на фотографираните паноа не се имиња на вистински граѓани.

Веднаш следуваа и споредби со граѓаните на метрополите во регионот со коментари дека белграѓани, на пример, веројатно би се натпреварувале кој прв да добие свој билборд.

Легенда под Главна слика

Twitter

За првпат 16 врвни бизнисмени од земјите на Западен Балкан, врз основа на мерливи критериуми, ќе го следат напредокот на економските реформи во регионот и ќе го известуваат Брисел.

повеќе

Хрватска и Северна Македонија имаат јаки културни и историски врски и традиционално добри односи. Заради тоа, но и заради хрватското искуство со пристапните преговори, Хрватска треба да биде најдобриот пријател и бранител на нејзиниот европски пат, особено откако Северна Македонија е изложена на токсичен национализам и на неправда, нешто за што во Европската унија не смее да има место, пишува во колумна за Аутограф хрватскиот пратеник Бојан Главашевиќ анализирајќи ги бугарските условувања, но и предупредува дека Хрватска засега молчи..

повеќе

Дали и Грција треба да престане да ја смета бугарската фашистичка окупација за време на Втората светска војна како вистинска окупација?, прашува поранешниот грчки министер за надворешни работи – потписник на Преспанскиот договор со Македонија, во колумна за Балканеу. Колумната ја пренесуваме во целост и со автентичните фрази.

повеќе