Граѓаните се побунија за законот за референдум и експропријација

Инциденти на вчерашните протести во Србија: со палки и чекани на демонстрантите (ВИДЕО)

За време на вчерашните протести во Србија, на кои еколошки активисти и граѓани се собраа за со едночасовна блокада на сообраќајот изразија незадоволство поради усвојувањето на законот за референдум и експропријација, имаше повеќе инциденти.

Скриншот

Протести беа одржани во Белград, Нови Сад, Прељина, Крагуевац, Шабац, Ваљево...

Во Шабац група мажи им се нафрлија со палки на насобраните граѓани и почнаа да ги тепаат, додека пред групата демонстранти се појави и момче со чекан во раката.

Професорот на Центарот за југоисточни студии на универзитетот во Грац Флорија Бибер кажа дека Србија станува држава под власт на насилници.

На социјалните мрежи се појавија и снимки од постапките на одделни припадници на полицијата:

Легенда под Главна слика

Скриншот

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе