Хрват во Минхен ја поздравил полицијата со нацистички поздрав, го кутнале на земја и го врзале

Во понеделникот на железничката станица Пасинг во Минхен се случил невообичаен инцидент.

EPA-EFE

Германската полиција објави дека 39-годишен Хрват пред ресторан за брза храна извикувал екстремно десничарски слогани и носел непримерни натписи. Пред тоа, како што објави полицијата, бил пријавен за кршење на јавниот ред и мир бидејќи ги шутирал цвеќињата пред влезот на ресторанот.

Кога полицајците му се приближиле, тој ги поздравил со нацистичкиот поздрав „Хајл Хитлер“.

Бидејќи им пружил отпор на полицајците, го кутнале на земја, го врзале и го привеле.

Во соопштението се наведува дека, покрај сето претходно наведено, ќе мора да го објасни својот статус. Хрватот во Германија влегол во септември минатата година.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе