СО СВОЕТО ХАМВИ

Храбар ирачки војник блокира улица за да спречи бомбаш-самоубиец да дојде до целта (ВИДЕО)

Оваа снимка направена со беспилотно летало го содржи моментот кога ирачки војник тргнал во рикверц со своето хамви кон еден бомбаш-самоубиец, за да му го блокира патот на улицата. Чинот на хероизам го спречил самоубиецот да ја постигне целта.

Таквата федерализација, како што нѐ учи балканското искуство е само преодна фаза која води кон распад на земјата.

повеќе

Во Македонија мора да се случи мирен премин на власта. Така мора да биде и по изборите од 2016 година. Во спротивно, земјата ќе се третира како „пиратска“ или како „разбојничка“ држава.

повеќе

Ако државата е заробена, а институциите не работат - мислам дека е потребно да се употреби сценариото како со АВНОЈ и АСНОМ во Втората светска војна.

повеќе