Холандски Ф-35 ќе го чуваат небото на Бугарија

НАТО објави дека Обединетото Кралство и Холандија го презеле чувањето на небото над Романија и Бугарија.

EPA-EFE

Станува збор за дел од одговорот на НАТО на руската инвазија на Украина.

Така британски авиони „јурофајтер тајфун“ ќе го преземат чувањето на небото над Романија од италијанските „јурофајтери“.

Што се однесува до Бугарија, небото над таа земја ќе го чуваат холандски Ф-35 наместо шпанските авиони „јурофајтер“.

Се наведува дека борбените авиони Ф-35 се меѓу најмодерните на најскапи воени авиони во светот.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе