Поради ковид-пропусниците

Хаос во италијанскиот парламент, обезбедувањето бркаше пратеници по салата (ВИДЕО)

Италијанските пратеници кои се бунат против здравствените пропусници, таканаречените ковид-пасоши за вакцинираните приредија вистинска претстава во парламентот.

EPA-EFE

Тие во обид да го спречат донесувањето на прописите кои се однесуваат на задолжителната вакцинација за малку ќе предизвикаа физичка пресметка.

Како што се гледа на снимката, има[e хаос, трчање и кревање транспаренти со натпис „Не за зелениот пасош“.

Обезбедувањето буквално ги бркаше пратениците по парламентот за да им ги одземе транспарентите.

 

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе