Поради ковид-пропусниците

Хаос во италијанскиот парламент, обезбедувањето бркаше пратеници по салата (ВИДЕО)

Италијанските пратеници кои се бунат против здравствените пропусници, таканаречените ковид-пасоши за вакцинираните приредија вистинска претстава во парламентот.

EPA-EFE

Тие во обид да го спречат донесувањето на прописите кои се однесуваат на задолжителната вакцинација за малку ќе предизвикаа физичка пресметка.

Како што се гледа на снимката, има[e хаос, трчање и кревање транспаренти со натпис „Не за зелениот пасош“.

Обезбедувањето буквално ги бркаше пратениците по парламентот за да им ги одземе транспарентите.

 

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе