Прекинат железничкиот сообраќај

Голем пожар во Љубљана, на терен повеќе од 150 пожарникари (ВИДЕО)

Големиот пожар кој изби утринава во четири часот во магацин во Љубљана е локализиран, иако огнот е сè уште интензивен. Пожарникарите за Н1 кажаа дека гори поранешната зграда на Металка и Словенијалес, а на подрачјето на избивањето на пожарот немало никој.

Скриншот

Поради пожарот е прекинат железничкиот сообраќај кон Горењска, а отежнат е сообраќајот на автопатот. Некои патишта во близина на местото на пожарот се затворени.

Според податоците на полицијата, пожарот го гасат повеќе од 150 пожарникари.

До сега изгореле најмалку две третини од зградата, јави Радио Словенија.

Како што за Н1 кажал претставникот на пожарникарската служба од Љубљана Роберт Окорн, спречено е ширење на пожарот на просториите од зградата кои не се зафатени со пламенот.

„Некои од покривите веќе се урнаа, но правиме сè за нашата работа да биде безбедна“, кажа Окорн.

Според него, покрај пожарникарите од љубљанската пожарникарска заедница, во гасењето на пожарот учествуваат 18 доброволни пожарникарски здруженија.

Легенда под Главна слика

Скриншот

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе