Сателитските снимки покажуваат километарски колони на границите на Русија (ФОТО+ВИДЕО)

Сателитските слики покажуваат огромни редици камиони и автомобили кои чекаат да ја преминат границата од Русија во Грузија на контролниот пункт Ларс, објави Скај њуз.

Фото: скриншот

Најавата за делумна мобилизација предизвика протести и егзодус од цела Русија. Сателитските снимки, кои ги објави „Максар“, се направени во текот на изминатите денови.

На нив се гледа колона од автомобили и камиони долга 16 километри северно од граничниот премин. Компанијата објави и слики од друг премин меѓу Русија и Монголија на граничниот премин Хајагт.

„Некста“ објави снимка од дрон на која се гледа бескрајна колона возила кон границата со Грузија. „Вака изгледа Верни Ларс од дрон. Огромна редица автомобили“, напишаа тие.

Легенда под Главна слика

Фото: скриншот

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе