Нов масакр

Џихадистите на ИСИС погубиле заробени египетски христијани

Џихадистите на Исламска држава објавиле снимка од погубувањето на 21 египетски христијанин кои биле заробени во Либија, пренесуваат светските агенции.

На снимката заробениците биле облечени во препознатлите портокалови комбинезони. Заробените Копти биле присилени да клекнат, а потоа им биле отсечени главите.

Снимката била насловена „порака напишана со крв до следбениците на крстот“. Тие тврдат дека станува збор за порака упатена до „непријателската египетска црква“, и дека заробениците биле убиени поради „прогонот на муслиманите во Египет“.

Граѓаните и општата јавност исто така се важен штит за укажувачите.

повеќе

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе