Данска испраќа воени инструктори во Британија, ќе ги подучуваат украинските војници

Данска ќе испрати воени инструктори во Британија за да ги обучуваат украинските војници, а има намера и да ги обучува украинските сили во Данска, изјави Мортен Бодсков данскиот министер за одбрана во интервју за „Јуландс-Постен".

Илустрација: ЕПА

Ројтерс наведува дека интервјуто е објавено пред утрешната конференција во Копенхаген, на која министрите за одбрана на Велика Британија, Данска и Украина имаат намера да разговараат за долгорочна поддршка за Украина, вклучувајќи воена обука и снабдување со оружје.

„Данска наскоро испраќа 130 воени инструктори во Британија“, изјави Бодсков.

Легенда под Главна слика

Илустрација: ЕПА

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе