Британски разузнавачи: Русија формира нова копнена војска, нуди бонуси на регрутите

За да ја зајакне операцијата во Украина, Русија речиси сигурно воспоставува нова голема формација на копнени сили, Трет армиски корпус (3 АЦ), со седиште во Мулин, источно од Москва, соопшти денеска британското Министерство за одбрана во својот дневен извештај за ситуацијата во Украина.

Илустрација: ЕПА

„Русија веројатно планира да распореди голем дел од 3 АЦ од новоформираните волонтерски единици кои собираат регрути низ целата земја. Руските регионални политичари потврдија дека на потенцијалните регрути им се нудат големи парични бонуси по заминувањето во Украина“, пишува министерството.

„Регрутите можат да бидат мажи до 50 години и со завршено средно образование. Рускиот армиски корпус обично се состои од 15.000 до 20.000 војници, но на Русија веројатно ќе ѝ биде тешко толку да го пополни 3 АЦ, имајќи предвид дека јавноста не покажува премногу ентузијазам за доброволно учество во борбите во Украина“, се додава.

Легенда под Главна слика

Илустрација: ЕПА

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе