Авион принудно слета во Загреб, патник сакал да го отвори излезот, викал „Се гледаме во рајот“

Низ вистинска драма поминале патниците на британската ТУИ на летот од Пафос за Манчестер, кој во понеделникот на 15 август околу 17 часот требало да тргне кон Манчестер.

Фото: ЕПА

Прво, авионот полетал со 6 часа доцнење поради работното време на екипажот од Кипар. Авионот бил Смартлинкс од типот А321, а поради проблематичен патник, екипажот решил принудно да слета на аеродромот во Загреб, јавува хрватската авијација.

Патниците за Манчестер ивнинг њуз рекле дека патникот среде летот консумирал бел прав, за кој многумина веруваат дека е кокаин, и се молел меѓу седиштата на подот во кабината. Пред да се упати кон излезот за итни случаи, тој им извикал на патниците „Се гледаме во рајот“, а потоа се обидел да ја отвори вратата додека авионот бил на висина на крстосување.

Неколку патници го собориле на земја и го спречиле во намерата.

ТУИ им се извини на сите патници. Споменатиот патник бил изнесен од авионот со полициска придружба и не го продолжил патувањето за Манчестер следниот ден. Во вторникот, во 20.30 часот, авионот полетал од Загреб за Манчестер, каде што патниците пристигнале со приближно 26 часа доцнење.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе