Апсења во Сараево поради воени злосторства извршени врз српското население во БиХ

Полициски службеници на Државната агенција за истраги и заштита во областа на кантонот Сараево уапсиле пет лица, поради постоење основан сомнеж дека во периодот од 1992 до 1994 извршиле кривични дела злосторство против цивилно население и злосторство против воени заробеници.

EPA-EFE

По криминалистичката обработка во просториите на СИПА, уапсените лица ќе бидат предадени во понатамошна надлежност на Обвинителството на Босна и Херцеговина.

Станува збор за злосторства над српското население.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе