Лазаров го објави списокот за Медитеранските игри

Селекторот на македонската ракометна репрезентација, Кире Лазаров го објави списокот на ракометари кои ќе настапат на Медитеранските игри кои почнуваат на 25 јуни. 

На списокот има неколку од искусните ракометари како што се Филип Талекси, Мартин Томовски и Дејан Манасков, останатите претежно се помлади на кои селекторот сака да им даде шанса за докажување.

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе