Капитенот Лазаров му даде поддршка на Мукаетов: Под негово водство го издигнавме нашиот спорт

Капитенот на македонската ракометна репрезентација, Кирил Лазаров му даде поддршка на Живко Мукаетов во пресрет на Изборното собрание на РФМ. 

Иако нема дилеми дека Живко Мукаетов ќе добие нов мандат откако сите клубови му ја дадоа поддршката, сепак и Кире Лазаров упати убави зборови за претседателот на РФМ.
 
„Сакам да изразам безрезервна поддршка и одобрување за одлуката на господинот Живко Мукаетов да се кандидира за нов четиригодишен мандат на чело на Ракометната федерација на Македонија. Под негово водство се изградивме како сериозна федерација, уште повеќе го издигнавме нашиот национален спорт и верувам дека тој процес ќе продолжи“, рече Лазаров.
 
Редовното изборно собрание на РФМ е закажано за в недела 31 јануари.

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе