Големиот талент почнува со сениорска клупска кошарка

Теодор Симиќ од Барселона се пресели во Игокеа

Големиот македонски кошаркарски талент, Теодор Симиќ од младинскиот тим на Барселона направи трансфер во Игокеа каде што е трене поранешниот селектор на Македонија, Драган Бајиќ. 

Фото: КФСМ
Тео Симиќ четири години беше дел од младинскиот тим на Барселона, а сега почнува со сениорска клупска кошарка.
 
Тој потпиша четиригодишен договор со Игокеа, но првата сезона ќе ја помине на позајмица во Борац од Бања Лука.
 

Легенда под Главна слика

Фото: КФСМ

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе